המגזין באגודה
למה שכר הלימוד לא יורד?
רבים מאיתנו תוהים – איך זה ייתכן שאנחנו לומדים באופן מקוון, ועדיין משלמים באופן רגיל? כיצד יתכן, שלמכללה יש פחות הוצאות, וזה לא בא לידי ביטוי בחשבון הבנק האישי שלנו? אז הנה התשובות, המאבק שמתחולל כדי לחולל שינוי, וגם ההצעות לסיוע כלכלי למי שבאמת צריך. עושים סדר.
למה שכר הלימוד לא יורד?
בקצרה – כי שכר הלימוד הוא ציבורי ונקבע בהחלטת ממשלה. על מנת להפחית בשכר הלימוד צריכה להתקבל החלטת ממשלה. כלומר – את ההחלטה הזאת ראשי המכללה לא יכולים לקבל.
ומה עושים עם זה?
בקצרה – התאחדות הסטודנטים הארצית, שגם אנו חברים בה, מנהלת מאבקי שטח מול משרד האוצר בנוגע לגובה שכר הלימוד ומול משרד התחבורה בנוגע למתווה החזרים על הרב קו של שנת תש”ף. גם האגודה באורנים פועלת להשגת מתווה להחזר חלקי של האגרות ששולמו, בדיוק כמו שהיה בשנה הקודמת.
החזרים על שירותים במכללה
אנחנו משלמים גם על חשמל, מים, נקיון ושאר השירותים במכללה. כמה בדיוק אנחנו משלמים? בפורטל הסטודנט, תחת פירוט התשלומים, בלשונית “אגרות”, ניתן למצוא את הפירוט המלא: השנה, הוא עומד על סך של 610 ש”ח.
בשנת תש”ף פעלנו להשגת מתווה לזיכוי חלקי בהתאם לכמות הזמן שבו הלימודים לא התקיימו בקמפוס, ואכן כך היה. כל אחד מהסטודנטים קיבל זיכוי על סך כ200 ש”ח.
גם השנה נפעל להשגת מתווה החזרים דומה. לאחר שנבין את כמות הזמן שבו ניעדר מהלימודים בקמפוס, נוכל לפעול להשגת החזרים חלקיים עבור הזמן הזה.
מה ההתאחדות הארצית עושה, ואיך עוקבים אחריהם?
ההתאחדות הארצית מנהלת מספר מאבקי שטח מול מקבלי ההחלטות כדי לשפר את המצב של כולנו, כדי להתעדכן יותר בפעילות שלהם, עקבו אחריהם בפייסבוק ובאינסטגרם.
1. עבודת שטח להפחתת שכר לימוד ופתרון אבטלת הצעירים.
2. עבודת שטח מול משרד התחבורה לתיקון מתווה ההחזרים בעבור הרב-קו שנקנה בפרופיל סטודנט בשנת תש”ף.
3. דרישת האגודה באורנים מהמכללה בהתאם למתווה הלימודים להפחתת האגרות תוך התייחסות למחירי החנייה (בקרוב – בשורה בנוגע לחנייה במכללה). גם בשנה הקודמת, הוחזרו קרוב ל200 שקלים לכל סטודנט עבור האגרות ששולמו בתחילת השנה (אגרות נקיון, שמירה, אינטרנט וכו’).
איך לוקחים חלק במאבק?
אנחנו מחפשים סטודנטים שנפגעו כלכלית כתוצאה מהמשבר, לא מוצאים עבודה כבר תקופה, שנשרו מהלימודים או שהם מתקשים לשלם שכר לימוד – לחשיפת סיפורם האישי בתקשורת הארצית ובדיגיטל. ניתן להירשם בקישור: https://forms.gle/z8FuV8CvhXR5fpFa8.
זכרו, לחץ על המכללה עשוי לעזור, אך ההחלטה צריכה להתקבל ברמה הארצית. כמו שנאמר בהתחלה – באורנים לא יכולים לקבל החלטה כזאת בעצמם.
ומה עם סיוע?
אנחנו, בשיתוף עם המכללה, עושים מאמץ גדול כדי לעזור לכל מי שצריך – כדי שאף אחת ואחד לא ינשור מהלימודים. נתקלתם בקשיים כלכליים? פנו אלינו, ונראה כיצד ניתן לעזור.
ואנחנו מזכירים גם את עמוד המלגות שלנו, שמאפשר לכם להירשם למלגה רלוונטית עבורכם.
שלום,
תודה רבה על ההסבר וההתייחסות וכמובן על כל המאבק. למרות זאת ההסבר עצמו לא מספיק מפורט ולא מספק. ברור לי שגובה השכר נקבע על פי החלטת ממשלה אבל בסוף הכסף שיוצא מהכיס של הסטודנט מגיע למכללה ומשם מתחלק בין כל הוצאות המכללה. ברור לכולם שחלק מההוצאות השגרתיות לא מתקיימות בשנת הלימודים הבאה- כמו תשלום לעובדי נקיון, תשלום למאבטחים, תשלום החזקה שוטף של המכללה כמו מים, חשמל ארנונה וכו, חניה ועד דברים נוספים שלכאורה הסטודנטים צריכים לשלם למרות שהם לא מקבלים את השירות. אני לא מוכן לשלם את הכסף על מה שאני לא מקבל. אשמח לפירוט יותר מעמיק לגבי הטענות שהעלתי וכמובן להחזר כספי או לקיצוץ התשלום על פי המידה הראויה ועל פי מה שאני מקבל- תשלום למרצים ולעובדי ההנהלה, מזכירות ומערכת השעות וכו’
תודה
שלום רז,
קוראים לי מוש, ואני הדובר של אגודת הסטודנטים. תודה על מה שכתבת, אשמח להתייחס:
1. לפני שאסביר – חשוב לי להבהיר נקודה: שכר הלימוד שאנחנו משלמים (כ10,000) הוא מסובסד. במכללות פרטיות למשל, משלמים 30-40 אלף. מי שמשלימה את הפער זו הממשלה.
2. אם תיכנס לפורטל הסטודנט, תחת הכותרת תשלומים, תראה שם כותרת “אגרות” – על סך 610 ש”ח. אלו הם התשלומים שאתה מדבר עליהם שהולכים ישירות למכללה (על ניקיון, אבטחה, חשמל וכו’).
על התשלומים האלה, פעלנו בשנה שעברה להשיג החזר (שגם התקבל, כ200 שקלים לכל סטודנט), וגם השנה נפעל באופן דומה – להשגת מתווה מתאים. חשוב לציין, שהמתווה יושג לאחר שנחזור לקמפוס, כדי שנוכל להעריך את התקופה ששילמנו לשווא.
3. המאבק העיקרי הוא עבור שאר התשלום, שהוא עבור השירותים האקדמיים שאנחנו מקבלים, ועל כך אפילו המכללה לא יכולה להחליט לבדה, אלא רק באישור הממשלה.
אני מקבל את ההערה, ונוסיף את ההסבר המלא לכתבה.
מקווה שעניתי,
מוזמן לפנות אם יש דברים נוספים שאינם בהירים לך.
חג שמח